Cikkszám: 123256
Készlet: 1
25 399 Ft
Nettó: 19 999 Ft

3db esetén darabja 24 129 Ft

Választék

A gyártmány fajtája: Mechanikailag erősen terhelhető, vízzel higítható kétkomponensű epoxidgyanta bevonat oldalfalakra és járófelületre.


Színárnyalat:
RAL 7030 - kőszürke, RAL 7032 – kavicsszürke. A színek egymás között keverhetők. (Egyedi színek gyártása külön egyeztetés alapján lehetséges.)


Fényességi fok: Selyemfényű.


Kötőanyag:
Vízzel oldható két komponensű epoxidgyanta, szervesoldószer mentes.Pigmentbázis: Alkáli-, fény- és időjárásálló pigmentek, kopásálló és tapadásjavító extender.


Alkalmazás:
Csak beltéri használatra.Minden ásványi eredetű felületre felhordható, ipari környezetben is, mint pl.:gépkocsibeállók, átjárók, parkolóházak, mélygarázsok, áruátrakók és garázsok felületeire,továbbá oldalfalakra és járófelületre pince - és raktárhelyiségekben.


Tulajdonságok:
Vízzel hígítható, környezetkimélő, hőre nem lágyuló (bizonyos korlátok között), mechanikailag terhelhető ill. mechanikai igénybevételekkel szemben ellenállóképes, „targoncabiztos „.

Ellenáll híg savaknak, gyenge lúgoknak, olajoknak, benzinnek, sóoldatoknak, mint (pl.sószórás) továbbá az autó-, és targoncagumiabroncsok anyagátvándorlásaival okozott felpuhulásoknak. Csökkenti az alapfelület kopásából származó por képződését és meggátoljaaz olaj, zsír és egyéb szennyeződések bejutását az alapfelületbe, könnyen tisztán tartható.Az EP-Bodensiegel nem alkalmas olyan tartós terheléséknél mint,pl.olajtartályok-, vagy egyéb gyűjtőtartályok felületete, mely tartósan nedves környzetben helyezkedik el. Az acélgörgős kerékkel rendelkező targoncák esetében, a túlzottan nagy mechanikai terhelés miatt az EP-Bodensiegel szintén nem alkalmazható. Az epoxid- műgyanta bevonatok huzamosabb UV terhelés esetén enyhén veszíthetnek fényükből, illetve krétásodhatnak, mely a bevonat minőségét nem befolyásolja.


Különleges tudnivaló
: A legoptimálisabb mechanikai terhelhetőség valamint tartósság érdekében, illetve ahhoz,hogy egyenletes felületet nyerjünk célszerű alap-, köztes-, és fedőréteget alkalmazni.

Az EP-Bodensiegel záró rétegeinél, csak az azonos gyártási számú kannák keverhetők össze.


Aljzat:
Alkalmazható minden száraz, hordozóképes ásványi aljzathoz, amely portól, olajtól és egyéb elválasztó szerektől mentes. Nem alkalmas gipszkötésű és bitumenes - esztrich

alapfelületekre. Az aljzat maximális nedvességtartalma beton felületnél max. 4%, cementtartalmú estrich-eknél max. 3,5 %-os értékű lehet, a legkisebb tapadási szakítószilárdsági

érték > 1,5N/mm². Csak a megfelelő vízszigeteléssel ellátott aljzatokra szabad felhordani, mivel a kapilláris úton felvándorló talajpára (talajnedvesség) a felületet károsíthatja, „felnyomhatja“

azt. A hordozóképes, elpiszkolódott felületeket nagynyomású vízzel, vagy gőzzel kell megtisztítani. A nem hordozóképes, erősen szennyezett (pl. az olajos, zsíros, autógumi-nyomoktól

stb. piszkos ), krétásodó, üvegszerűen „cementtejes“ felületeket, mechanikailag alaposan meg kell tisztítani. Kisebb felületek esetében a tisztítás kézzel történhet, a nagy felületeket sörétes (golyós) szórással vagy annak megfelelő eljárással kell tisztítani.


Előkészítés és felhordás
: Az „edzőt“ az alapkomponenshez kell önteni és lassú fordulatú keverővel (max. 400 U/min) intenzíven össze kell keverni. Az összedolgozás után át kell tölteni egy másik edénybe és újra, ismételten alaposan át kell keverni. Utólagosan ne hígítsa. Az alapkomponens ( Grundmasse) a térhálósítóhoz (Härter) való keverési viszonya, a csomagolási egységből

adódóan 1:4 arányú. Bedolgozási –fazékidő: kb. 2 óra. Az EP-Bodensiegel P 640 felhordása történhet ecsettel, hengerrel, vagy szórással. Rétegfelvitel normál nedvszívású alapfelület esetében::

3 réteg 10-20 % vízzel hígított EP-Bodensiegel. Rétegfelvitel erős nedvszívású alapfelület esetében::

 

Alapozás: 1 réteg 30-35% % vízzel hígított EP-Bodensiegel.


Fedőrétegek
: 2-3 réteg 15-20% % vízzel hígított EP-Bodensiegel.

Az alapozást mindig hengerléssel és intenzív bedolgozással kell végezni. Rétegek felvitele: legkorábban 12 óra elteltével és 24 órán belül. A 24 órán túli száradási

idő, a rétegek közötti kötéshiányt eredményezi ! Régi epoxi-felületek felújításánál az alapfelületet fel kell érdesíteni.Csúszásbiztos alapfelületek: Kb. 10% finom (0,2 mm-es) quartzhomok bekeverésével az EP-Bodensiegel csúszásbiztossá tehető, az alábbi rétegfelépítéssel:


Alapozás
: 1 réteg 35 % vízzel hígított EP-Bodensiegel. 

Köztes réteg: 1 réteg 10 % vízzel hígított EP-Bodensiegel + 10 % 0,2 mm-es quartzhomok.

Nagyobb érdesség elérése érdekében, további rétegeket kell felhordani.

Záró réteg: 1 réteg 15-20 % vízzel hígított EP-Bodensiegel.

 

Kiadósság: kb. 180-220 g/m²/réteg.

 

Szerszámok tisztítása: A szerszámokat használat után azonnal melegvízzel kell kimosni.

 

Tárolás: Száraz és hűvös, de fagymentes helyen kell tárolni. Lezárt eredeti edényben

kb. 20°C-on 6 hónapig eltartható.


Kiszerelés:
5 kg (kombi kiszerlés).

 

Száradási idő: +20°C-os hőmérsékleten és 60%-os relatív páratartalomnál az EP-Bodensiegel

1-2 nap múlva járható, 7 nap elteltével teljesen kikeményedik, terhelhető. Alacsonyabb

hőmérsékletnél a száradási idő meghosszabbodik.


Felhordási hőmérséklet
: Az bevonóanyag-, környezeti levegő-, és az aljzathőmérsékletnek legalább 10°C, max. 30°C-nak kell lennie. A relatív páratartalom nem lehet nagyobb, mint 80 %. A legoptimálisabb felhordási hőmérséklet +15 és +25 Co között alakul ki. A + 10 Co alatti alapfelület hő-

mérsékeltnél a szárasdási-reakció idő meghosszabodik, mely a bevonatrendszer károsodá-

sához vezethet.

 

Védőintézkedések: Az EP-Bodensiegel nyálkahártya irritáló tulajdonságú.Gyermekektől elzárva tartandó.Szembekerülés esetén azonnal vízzel ki kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni.

Szórásnál a porlasztott anyagot ne lélegezze be, csak jól szellőztetett helyiségekben szabad

alkalmazni. Nem kerülhet a csatorna-rendszerbe, természetes vizekbe vagy a talajba.


Hulladékkezelés
: Csak a teljesen kiürült edényeket lehet az újrahasznosításba adni. Az anyagmaradványokat az EAK hulladékkód Nr. 080108 -(vizesbázisú lakkok és festékek hulladékai)-vagy az EAK hulladékkód nr.080105 -(kikeményedett festékek és lakkok) szerint kell kezelni.

Írj véleményt a termékről

EP-Bodensiegel - Ipari- és garázspadlófesték Epoxigyanta padlóbevonat 5 Liter

EP-Bodensiegel - Ipari- és garázspadlófesték Epoxigyanta padlóbevonat 5 Liter

A megtekintéshez belépés vagy regisztráció szükséges
Kapcsolódó termékek